De Beste Engelse Liefdes Liedjes Aller Tijden Met Video

Onlangs bijgewerkt op 7 jul 2015 om 14:29

Omdat deze website voornamelijk liefde gaat mag een lijst met de beste Engelse liefdes liedjes aller tijden natuurlijk niet ontbreken. Engelse love songs dus, we hebben de liefdes zorgvuldig uitgezocht van YouTube en ze hier achter elkaar gezet voor jullie. Geen gerust je mening in de comments wat je van deze nummers vindt.
Celine Dion - My Heart Will Go On. Iedereen herkent dit nummer natuurlijk gelijk, het liedje My heart will go on gezongen door Celine Dion werd meteen haar grootste hit ooit. Het verwierf zijn grote faam natuurlijk door de soundtrack in de film Titanic, de film met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in de hoofdrol. Over het schip dat in 1912 zonk door een ijsberg waardoor 1522 mensen om het leven kwamen.

De film won maar liefst 11 Oscars. Het nummer groeide uit tot één van de grootste hits ooit en het sleepte diverse prijzen in de wacht zoals de Academy Award voor het beste originele nummer, en vier Grammy Awards waaronder liedje van het jaar. Het nummer stond hier in Nederland 10 weken op nummer 1. Het nummer geeft menigeen nog steeds kippenvel.


Bill Medley, Jennifer Warnes - (I've Had) The Time of My Life. Bill Medley was een van de twee leden van de Righteous Brothers. Het nummer stond in Nederland 9 weken op nummer 1. In no time werd het liedje populair doordat de sountrack gebruikt werd in de film Dirty Dancing, een film met Patrick Swayze en Jennifer Grey in de hoofdrol. De film gaat over een meisje dat verliefd wordt op haar dansleraar, een film met veel muziek en dans.


Whitney Housten - I Will Always Love You. Helaas is Whitney niet meer onder ons maar haar liedjes zullen altijd blijven bestaan. In onze ogen is dit toch wel één van haar beste liedjes. Het nummer is oorspronkelijk niet van haar, het origineel is van Dolly Parton, die bracht er in 1975 een countrynummer van uit. In 1992 coverde Whitney Houston het nummer voor de film De bodyguard.


Meat Loaf - I'd Do Anything For Love. Dit mooie nummer werd uitgebracht in 1993 en werd meteen een regelrechte hit in diverse landen. Het nummer staat op het album Bat out of hell II: Back into hell. Het liedje stond maar liefst in 28 landen op nummer 1. Een geweldige prestatie.


Nazareth - Love Hurts. Ook dit nummer is een cover, zo werd het liedje eerder al door The Everly Brothers, Roy Orbison, Cher, Sinéad O'Connor, Robin Gibb van de Bee Gee's en Rod Steward gezongen. Zoals je kunt zien niet de minste artiesten. Maar de meest succesvolle versie was toch die van Nazareth. Love hurts heeft hier in Nederland 5 weken op nummer 1 gestaan. Het nummer gaat dus over liefde en de pijn die het met zich mee kan brengen, liefdesverdriet.


Bonnie Tylor - Total Eclipse Of The Heart. Een prachtig nummer over liefde gezongen door Bonnie Tyler uit Wales, het nummer is uitgebracht in 1983 en behaalde in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en de Verenigde Staten de eerste plaats. Het nummer is daarna nog vele malen gecoverd door andere artiesten zonder al te veel succes.


Righteous Brothers - Unchained Melody. Oook het nummer Unchained Melody van de Righteous Brothers mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van beste love songs ooit. Het nummer dateert al uit 1955, het liedjes is geschreven door Alex North. Het schijnt dat er maar liefs 500 verschillende versie van dit liedje in omloop zijn. Pas in 1965 werd het nummer gecoverd en uitgebracht door de Righteous Brothers. In 1990 werd het nummer opnieuw een hit toen het nummer werd gebruikt in de film Ghost met Patrick Swayze en Demi Moore. Unchained Melody heeft in Nederland slecht maar 2 weken op nummer 1 gestaan.


Bryan Adams - (Everything I Do) I Do It For You. Dit nummer is door Bryan Adams zelf geschreven voor de film Robin Hood: Prince of Thieves. Het liedje is mede zo populair geworden doordat de soundtrack dus gebruikt is in de film Robin Hood: Prince of Thieves. Ze wonnen er uiteindelijk zelfs een Grammy Award mee voor het beste liedje uit een film. Het liedje stond maar liefs 11 weken op nummer 1 van de Nederlandse top 40, destijds een nieuw record.
Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*